Değerli Öğrencilerimiz; 

YÖK Yürütme Kurulu, 13.05.2020 tarihli toplantısı ile; lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID)* numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırmıştır. Bu kapsamda tüm lisansüstü öğrencilerimizin ORCİD ID numarası alması gerekmektedir. Kayıt linki ve detaylı bilgilendirme aşağıda sunulmuştur.



*ORCID Nedir ?

Farklı yayınevi ve paydaşların desteği ile başlatılmış ortak bir girişimin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Amaç; tek bir dijital kimlik kullanmak suretiyle, bir araştırmacıya ait araştırma çıktılarının tamamının tek bir hesap altında toplanmasıdır. Ayrıca ORCID sistemler arası iletişimi sağlamakta ve kimlik doğrulama imkanı sunan uygulama geliştirme ara yüzleri (API) sunmaktadır.

Ücretsiz olarak kolayca ORCID’e kayıt olabilir ve yayınlarınızı bir araya getirerek, kayıtlı diğer bilim insanları ve araştırmacılar arasında tarama yapabilirsiniz. ORCID kaydınızı, profesyonel bilgileriniz ile geliştirmeniz mümkün; ResearcherID, Scopus veya LinkedIn gibi sitelerdeki bilgilerinizi buraya aktarabilirsiniz.

Yaptığınız bir çalışmayı gönderirken, çalışmanızla ilgili tanınırlık kazanacağınız ve çalışma akışınızı kontrol edeceğiniz her durumda, burs veya destek programları başvurularınızda, kişisel web sitenizde vs. ORCID tanımlayıcınızı kullanabilirsiniz.



Kayıt Linki:
 https://orcid.org/register

 

ORCİD kayıt ve kullanım işlemleri için detaylı bilgilendirme için TIKLAYINIZ..